Faszerowane piersi kurczaka w bekonie.

Na temat roladek z piersi kurczaka faszerowanych pieczarkami z cebulką i zawiniętych w bekon bądź boczek nie będę się rozpisywać. Dlaczego? Ponieważ mogę pisać i pisać jak są smaczne i nachodzi mnie na nie ochota. A dopiero wczoraj jadłam je na obiad.



Składniki:
  • 450g piersi z kurczaka ( trzy piersi - sześć kotletów)
  • cienkie plastry bekonu lub boczku,
  • cebula,
  • 350g pieczarek,
  • sól, pieprz.




Przygotowanie :

Piersi umyć, przekroić wzdłuż i rozbić. Lekko osolić i popieprzyć - uważać z solą, ponieważ bekon może być słony i można łatwo przesolić. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć - również lekko doprawić solą i pieprzem. Gdy farsz jest już gotowy rozkładamy plastry bekonu bądź boczku, na nie położyć piersi z kurczaka, i farsz. Zawinąć.


Gdy roladki są już przygotowane, zawinąć każdą osobno w folię aluminiową. Ja dołożyłam je do piekących się już wcześniej ziemniaków w mundurkach (  to mój dodatek do obiadu -można mieć gotowane ziemniaki lub jeszcze inne dodatki). Piec w 190stopniach przez ok.35min. po czym wyjąć z folii i piec jeszcze do momentu zarumienienia się bekonu (boczku).



Smacznego!!!




2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :