Bezy z budyniem.

Tym razem postanowiłam bezy połączyć z masą budyniową. Muszę przyznać, że są one dla osób kochających bardzo słodkie desery.



Przepis:

1. Bezy -przepis tutaj.
2.Masa budyniowa:

  • budyń waniliowy,
  • 3/4 ilości mleka jaka jest podana na paczce od budyniu,
  • jeżeli budyń jest z dodatkiem cukru, to dać cukru tylko 1/4 szklanki,
  • jeżeli budyń jest bez dodatku cukru, to dać 1/2 szklanki cukru,
  • kostka masła w pokojowej temp.
Budyń ugotować w mniejszej ilości mleka i z cukrem  - powinien być sztywny. Ostudzić. Masło utrzeć i dodawać do niego powoli budyń, cały czas mieszając. Gotową masą połączyć ze sobą dwie bezy.



Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Bezy: deser idealny. Dlaczego? Mnie nie tuczy, bo nie lubię jego smaku ;p A cieszy oko, bo wygląda pięknie, a jako że inni domownicy je lubią- również zadowala mnie widok ich uśmiechów jak pałaszują :D
    dariawkuchni.

    OdpowiedzUsuń
  2. Też uwielbiam desery, które nie tuczą. Ale niestety coraz mniej takich, gdyż coraz więcej ich lubię :D Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :