Kalafior z masłem i bułką tartą.

Kalafior z masłem i bułką tartą i jest jednym z moich ulubionym warzyw podanych do obiadu. 





Składniki:

  • kalafior,
  • liść laurowy,
  • trzy ziarenka ziela angielskiego,
  • sól,
  • pieprz,
  • Kilka łyżek masła,
  • bułka tarta.
Przygotowanie:

Odkroić liście od kalafiora. Kalafiora umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Wodę osolić, popieprzyć, dodać liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Gotować pod przykryciem do miękkości. Kalafior odcedzić.
Na patelni roztopić masło i dodawać powoli bułkę tartą, cały czas mieszać. Gotowym masłem z bułką polać kalafiora. 
 
Smacznego!!!

Komentarze

  1. U mnie też dziś się pojawił kalafior :)
    Ugotowany w bardzo fajny sposób :) Może Cię to zainteresuje.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Za chwilkę zerknę :)

      Usuń
    2. Cieszę się, że Ci się spodobało :) Ściskam ciepło!

      Usuń
  2. bardzo smakowicie wygląda chyba wypróbuję bo bardzo lubię kalafiora :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :