Karkówka z grilla.

Sezon letni kojarzy mi się z grillowaniem i przyznać się muszę, że z wielką niecierpliwością na niego czekam. Karkówka, oprócz tradycyjnej kiełbasy jest moją ulubioną potrawą z grilla.

Składniki:
  • pokrojona na plastry karkówka
  • marynata : 2xprzyprawa do grilla, 2łyżeczki majeranku, 2łyżeczki vegety, wyciśnięty ząbek czosnku, olej.
Przygotowanie:

Przygotować marynatę: wszystkie składniki wymieszać. Oleju dodać tyle by marynata była dość płynna.Rozbite na cienkie plastry mięso mocno posmarować marynatą i odstawić na noc lub na kila godzin do lodówki.
Mięso poukładać na tackach i grillować do upieczenia.


Smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :