Leczo z cukinią.



Składniki:
  • 550g kiełbasy,
  • 1 duża cukinia,
  • 2 cebule,
  • 500g pieczarek,
  • 5 dużych pomidorów ,
  • 4 czerwone papryki,
  • 500g zielonej fasolki,
  • słoiczek przecieru pomidorowego (200g),
  • olej do smażenia,
  • sól, vegeta (jarzynka lub przyprawa uniwersalna), pieprz, papryka czerwona słodka.
Przygotowanie:

Fasolkę umyć, pokroić na trzy części i gotować w osolonej wodzie. Gotować w dużym garnku gdyż reszta składników będzie później do niej dodana.

Kiełbasę pokroić i podsmażyć.

 Pieczarki umyć, pokroić i podsmażyć z pokrojoną cebulą.
Dodać przyprawy do cebuli i pieczarek.
 Cukinię przekroić i wydrążyć środek. Pokroić w większą kostkę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w większą kostkę.
Paprykę oczyścić i pokroić w paski.
Gdy fasolka będzie na pół miękka, dodać do niej wszystkie składniki i dusić. Gdy jest za mało wody, dolać. Po kilkunastu minutach spróbować wodę, doprawić w razie potrzeby. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie dodać przecier pomidorowy. Zagotować.

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Oo..już wiem co będzie jutro na obiad :) Jakoś zapomniałam o tym daniu, a przecież jest idealne na letnie dni :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też lubię leczo z cukinią:)
    Zapraszam na naszego bloga:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :