Młoda kapusta na ciepło.

 



Składniki:
  • mała główka młodej kapusty lub 3/4 dużej główki kapusty,
  • kość od schabu,
  • 1 marchew,
  • garść świeżej, posiekanej natki pietruszki,
  • garść świeżego posiekanego koperku,
  • kawałek pora,
  • kawałek selera,
  • 30-50dag boczku,
  • 2 pęta kiełbasy,
  • cebula,
  • sól, pieprz,
  • liście selera - niekoniecznie jeżeli jest korzeń.
 Przygotowanie:

 
Ugotować wywar: kość od schabu zalać wodą ( ale tak by woda nie przykryła całej kości). Dodać startą marchew, por i seler (ewentualnie liście selera), gotować kilka minut. Posolić i popieprzyć.
 1 pęto kiełbasy, boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.

 Kapustę pokroić.


 Dodać pokrojoną kapustę i dusić ok.30min. do miękkości. Następnie dodać kiełbasę z boczkiem i cebulką, wymieszać i chwilę jeszcze dusić.

Na koniec dodać posiekaną pietruszkę, koperek oraz  dodać pokrojoną na większe kawałki kiełbasę i dusić do jej zagrzania.


Smacznego!!!

Komentarze

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :