Kisiel z malin.

Dzisiaj wyszedł mi najlepszy kisiel jaki kiedykolwiek jadłam. Prosty w przygotowaniu, a niezwykle smaczny. 




Składniki:

  • 300g malin,
  • 70g cukru,
  • 35g mąki ziemniaczanej,
  • 430ml wody.
Przygotowanie:

Wodę zagotować. Maliny umyć i wrzucić razem z cukrem do gotującej się wody. Chwilę gotować na małym ogniu. Jeżeli nie chce się kawałków malin w kisielu, można przetrzeć przez sitko. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w małej ilości zimnej wody, a następnie dodać do gotujących się owoców - wlewać powoli, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia i przelać do szklanek (lub innego naczynia) wcześniej opłukanych zimną wodą.
Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :