Fasolka szparagowa z bułką tartą.

Gotowane warzywa, polane podsmażoną na masełku bułką tartą są moim ulubionym dodatkiem do obiadu. I tak oto kusi mnie dziś moja mama wysyłając zdjęcia, którymi oczywiście pozwoliła podzielić się na blogu. 



Składniki:

  • żółta fasolka szparagowa,
  • masło, 
  • bułka tarta,
  • sól.
Przygotowanie:
Fasolkę umyć, poodcinać końcówki (jeżeli fasolka nie jest młoda, należy tak obcinać końcówki by pociągając pozbyć się łyka). Gotować w osolonej wodzie. Młodą fasolkę gotuje się ok.30min., ale najlepiej sprawdzać jej miękkość i samemu ocenić. Bułkę tartą przesmażyć na dużej łyżce masła. Ugotowaną fasolkę odcedzić i polać bułką tartą.



 

 

Smacznego!!!



Komentarze

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :