Pomidory na przystawkę.

Mój kulinarny blog powoli staje się blogiem rodzinnym. Cieszy mnie to bardzo, gdyż będziemy mieli w jednym miejscu nasze wspólne przepisy. Tym razem pomysł na pomidory na przystawkę wędrują prosto od mojej siostry.



Składniki:

  • 2 duże pomidory,
  • starty ser żółty - do posypania,
  • 5 ząbków czosnku,
  • łyżka majonezu,
  • łyżka śmietany,
  • sól, pieprz.
Przygotowanie:

Sos: Łyżkę majonezu i śmietany wymieszać do smaku z solą, pieprzem oraz starannie rozgniecionym i posiekanym czosnkiem.

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na plastry 0,5cm. Pozbyć się zielonych, twardych części. Plastry pomidorów rozłożyć na dużym talerzu lub półmisku, lekko posolić i popieprzyć . Następnie polać wcześniej przygotowanym sosem. Na koniec posypać startym serem żółtym.

Polecane wraz z ciepłym pieczywem (Można na chwilę włożyć do rozgrzanego piekarnika - samo pieczywo) posmarowanym masłem.



 

 



Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :