Sałatka z kapusty pekińskiej.


Składniki:

  • 1 średnia kapusta pekińska,
  • 1 świeża czerwona papryka,
  • 1 mała cebula,
  • puszka kukurydzy konserwowej,
  • puszka zielonego groszku,
  • kilka plasterków szynki,
  • 4 jaja ugotowane na twardo,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz,
  • majonez.
Przygotowanie:

Odlać wodę z kukurydzy i groszku. Cebulę drobno pokroić ( by była delikatniejsza można wcześniej posolić i ugnieść). Kapustę pekińską umyć i pokroić, lekko posolić. Dodać pokrojone jajka, szynkę i paprykę. Na koniec dodać 3 łyżki majonezu, sól i pieprz (do smaku) oraz 2-3 ząbki posiekanego lub wyciśniętego czosnku.


 



 

 

Przepis nadesłany od mojej siostry :)

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :