Schabowy w sezamie.

Całe danie, którym mama mnie kusi. Gdybym miała bliżej, to na pewno często na obiady bym zachodziła do rodzinnego domu. A tak dzielę się przepisem i idę do kuchni coś smacznego wymyślić.
Jeszcze trochę i będę musiała zmienić nazwę bloga na kuchnię Moniki i Iwonki :)



Składniki:

  • Mięso schabowe - ilość zależy od ilości osób,
  • 1-2 jajka,
  • bułka tarta,
  • sezam,
  • sól, pieprz,
  • tłuszcz do smażenia.
Przygotowanie:

 



 

 Mięso (jeżeli jest w całości) pokroić na grubsze plastry, rozbić, osolić i popieprzyć. Bułkę tartą wymieszać z sezamem - sezamu powinno być mniej niż bułki. Rozbić jajka. Tak jak tradycyjne schabowe maczać w jajku, a następnie w bułce tartej (tym razem wymieszanej z sezamem). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z każdej strony. Nie smażyć na dużym ogniu by panierka się nie przypaliła.

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. hmmm,z sezam to już chyba wszystko jadłem,długo szukałem w Norwegii bułki tartej,dziwny język,nie lubię sosu pomidorowego do żadnej potrawy,ale zupę pomidorowa i owszem .lubię kuchnie...zony do niej nie wpuszczam...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :