Surówka ze świeżych warzyw z pestkami dyni.




Składniki:

  • 500g małych pomidorków,
  • 200g rzodkiewki,
  • pęczek szczypioru,
  • 50g pestek dyni,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek (może być olej słonecznikowy),
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

Warzywa umyć. Rzodkiewkę pokroić w większą kostkę, pomidorki przekroić na cztery części, szczypiorek również pokroić (nie za drobno). Pestki dyni lekko uprażyć na dwóch łyżkach oliwy z oliwek (uwaga, ponieważ mogą strzelać). Uprażone wyłożyć na ręczniki papierowe by ociekły z tłuszczu oraz pozostawić do ostygnięcia. Warzywa polać jedną łyżką oliwy z oliwek, posolić i popieprzyć. Na koniec dodać ostudzone pestki dyni i wymieszać.




Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :