Zupa z młodej fasolki szparagowej.



Składniki:
  • 0,5kg fasolki szparagowej,
  • 2 kostki od schabu,
  • 2 marchewki,
  • 1 duży korzeń pietruszki,
  • kawałek selera,
  • por,
  • 1kg ziemniaków,
  • śmietana 30%,
  • łyżka pokrojonej natki pietruszki,
  • sól, pieprz, magii, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego.
Przygotowanie:
Ugotować wywar z kości i  warzyw (oprócz natki pietruszki i ziemniaków), od razu dodając fasolkę - fasolkę pokroić na 3 części. Do wywaru dodać 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz i można dodać ciut magii. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę lub na mniejsze części i dodać do wywaru po 30minutach. Łącznie gotować ok.1h, do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie.  Na koniec dodać śmietanę i zieloną pietruszkę.


Przepis nadesłany przez moją mamę, która ciągle mnie kusi swoją kuchnią :)







Smacznego!!!

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :