Brzoskwinie w cieście.



Składniki:

  • 10 średniej wielkości brzoskwiń,
  • Składniki na ciasto: 2 łyżki cukru, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajko, 1 i 1/2 szklanki mąki, ok. 3/4 szklanki mleka - Powinno wyjść troszkę bardziej gęste od ciasta naleśnikowego.
  • olej,
  • cukier puder do posypania.
Przygotowanie:

Brzoskwinie przekroić na pół i wyciągnąć pestkę, zanurzyć w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron ( najpierw górką do góry) do zarumienienia. Po wyjęciu można położyć na chwilę na ręczniki papierowe (ale tylko na takie, do których mamy pewność, że się nie przykleją do ciasta) by odsączyć trochę od tłuszczu. Na koniec posypać cukrem pudrem.


 

 

Smacznego!!!



2 komentarze:

  1. mmmm, ale smaki! obłędnie muszą smakować takie brzoskwinki :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :