Ciasto francuskie z farszem.

Przepis nadesłany przez moją mamę :) Uwielbiam takie dania. Ich plusem jest to, że każdy może do farszu dodać swoje ulubione składniki i z pewnością będzie smaczne. Można jeść bez żadnych dodatków, lecz tak jak to moja mama mówi, najlepiej smakuje z sosem majonezowo czosnkowym. Czyli kolejny smak, który obie uwielbiamy :)



Składniki:

  • 1 cienka kiełbasa,
  • 1 cebula,
  • groszek konserwowy,
  • kilka plasterków salami,
  • kilka pieczarek,
  • ketchup,
  • sól, pieprz,
  • 2 gotowe ciasta francuskie,
  • 2 pomidory, 
  • 3 ząbki czosnku,
  • dwie garście startego sera żółtego,
  • olej.
Przygotowanie:

Pieczarki i kiełbasę pokroić w plastry, cebulę pokroić w półksiężyce i razem podsmażyć. Pomidory pokroić w plastry. Jeden placek ciasta francuskiego posmarować ketchupem. Podsmażone pieczarki, kiełbasę i cebulę wymieszać razem z groszkiem, pomidorami, serem żółtym, pieprzem i solą oraz wyciśniętym czosnkiem. Wyłożyć farsz na ciasto, obłożyć plastrami salami ( dwa plastry zostawić ). Na wszystkie składniki położyć drugi placek ciasta francuskiego i dobrze skleić z dolnym ciastem. Na górę położyć salami, pokrojone na cztery części. Piec na papierze do pieczenia, w rozgrzanym piekarniku (180stopni) przez ok.35min. 


 


 



Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. Niczym calzone w cieście francuskim. Pewnie pyszne, może kiedyś wypróbuję...:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :