Devolay ze schabu




Składniki:

Devolay:

  • Plastry schabu (grubość jak na zwykłe kotlety) - 8szt.
  • ogórek kiszony,
  • 2-3 plasterki sera żółtego,
  • cebula,
  • 4 pieczarki,
  • 3 jajka,
  • bułka tarta,
  • mąka pszenna,
  • olej do smażenia,
  • sól, pieprz.

Ponadto:


  • 350-400g pieczarek,
  • cebula,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia.
Przygotowanie:

Schab rozbić na cienkie plastry, posolić i popieprzyć. Cebulę, pieczarki , ogórek i ser żółty pokroić (tj. na zdjęciu). Na każdy plaster schabu położyć po plasterku cebuli, pieczarki, ogórka i sera żółtego. Zawinąć. Obtoczyć w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z każdej strony. Nie smażyć na dużym ogniu, gdyż kotlety zbyt szybko się zrumienią, a w środku będą surowe.
Pieczarki i cebulę pokroić i razem podsmażyć. Podczas smażenia posolić i popieprzyć. 
Gotowe devolaje podawać z pieczarkami.



 

 

 

 

 

Przepis i zdjęcia nadesłane przez moją mamę :)
Smacznego!!!

Komentarze

  1. Będę próbować bo mąż mi wybrzydza jedzeniem haha w każdej bajce bylo pieknie a po ślubie juz nie kręcili dalej co dzieje sie z ksiezniczka😃😉

    OdpowiedzUsuń
  2. Zgadzam się, księżniczka po ślubie zostaje służącą...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :