Kotlety mielone z grzybami.



Składniki:

  • 1/2kg mięsa mielonego,
  • kilka grzybów lub pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • garść bułki tartej + do obtoczenia,
  • łyżka ziół prowansalskich,
  • łyżka majeranku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz,
  • olej.
Przygotowanie:

Grzyby obgotować w osolonej wodzie, odcedzić i pokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać grzyby, jajko, pokrojoną w kostkę cebulę, garść bułki tartej, zioła prowansalskie, majeranek, wyciśnięty lub posiekany czosnek, sól i pieprz. Dobrze wymieszać, uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, ze wszystkich stron do zarumienienia. 




 Przepis od mojej mamy :)
Smacznego!!!

Komentarze

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :