Kotlety rybne.

Przepis i zdjęcia na kotlety rybne nadesłane prosto od mojego taty. Już żałuję, że mam tak daleko bo z chęcią bym podjadła trochę takich kotletów.
 

Składniki:

  • 1kg fileta z okonia,
  • 1 bułka,
  • 1 średnia cebula,
  • pęczek natki pietruszki,
  • łyżka świeżego kopru,
  • 5 łyżek bułki tartej,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia.
Przygotowanie:

Filety rybne zmielić przez maszynkę (jeżeli ryba jest w całości najpierw dokładnie ją oczyścić). Do zmielonej ryby dodać cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany koper i pietruszkę oraz bułkę namoczoną  w wodzie i dobrze odsączoną. Dodać sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu.


 

 

 

 

Smacznego!!!

Komentarze

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :