Krokiety z mięsem mielonym i pieczarkami.





Składniki:

Farsz: ( z tej ilości farszu wychodzi 8 krokietów)

  • 380g pieczarek,
  • 3 średnie cebule (235g po obraniu),
  • 0,5 kg mięsa mielonego,
  • mała główka czosnku,
  • sól, pieprz, majeranek, bazylia, vegeta (niekoniecznie),
  • olej do smażenia.
Naleśniki:

Tu przepis lub według własnego.

Panierka:
  • 2 jajka, 
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie:

Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Doprawić. Dodać mięso mielone i razem podsmażać, dodać posiekany czosnek. Gdyby mięso było za suche dodać ciut wody. Usmażyć naleśniki. Na środek naleśnika wyłożyć farsz i zawinąć ( pokazane na zdjęciu). Następnie obtoczyć w jajku i bułce tartej. Podsmażyć do zarumienienia, na rozgrzanym tłuszczu. 














Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. wygląda naprawdę zachęcająco!

    OdpowiedzUsuń
  2. Czym więcej farszu tym jeszcze lepiej smakują, super krokiety

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :