Krokiety z mięsem mielonym i pieczarkami.





Składniki:

Farsz: ( z tej ilości farszu wychodzi 8 krokietów)

  • 380g pieczarek,
  • 3 średnie cebule (235g po obraniu),
  • 0,5 kg mięsa mielonego,
  • mała główka czosnku,
  • sól, pieprz, majeranek, bazylia, vegeta (niekoniecznie),
  • olej do smażenia.
Naleśniki:

Tu przepis lub według własnego.

Panierka:
  • 2 jajka, 
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie:

Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Doprawić. Dodać mięso mielone i razem podsmażać, dodać posiekany czosnek. Gdyby mięso było za suche dodać ciut wody. Usmażyć naleśniki. Na środek naleśnika wyłożyć farsz i zawinąć ( pokazane na zdjęciu). Następnie obtoczyć w jajku i bułce tartej. Podsmażyć do zarumienienia, na rozgrzanym tłuszczu. 














Smacznego!!!

Komentarze

  1. wygląda naprawdę zachęcająco!

    OdpowiedzUsuń
  2. Czym więcej farszu tym jeszcze lepiej smakują, super krokiety

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :