Roladki schabowe w sosie grzybowym.



Składniki: ( na 4 roladki)

  • 4 plastry schabu,
  • 4 małe kawałki sera żółtego,
  • ogórek kiszony,
  • 2xcebula,
  • kawałek kiełbasy,
  • jajko,
  • mąka,
  • sól, pieprz, 2 listki laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego,
  • kilka suszonych grzybów.
Przygotowanie:

Schab rozbić na cienkie plastry, posolić i popieprzyć. Na każdy plaster mięsa położyć po kawałki sera żółtego, cebuli, ogórka kiszonego, i kiełbasy. Mocno zawinąć i obtoczyć w jajku i mące. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, na niewielkim ogniu. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć razem z mięsem. Przełożyć do głębszego naczynia, zalać wodą, dodać grzyby, doprawić i gotować na małym ogniu ok.35-40min. Gdy sos będzie zbyt rzadki zrobić zawiesinę i zagęścić.

 

 

 


Przepis nadesłała moja mama :)
Smacznego!!!

Komentarze

  1. Nie ma to jak porządny kawał mięcha z dodatkami:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :