Buraczki w słoikach.



Składniki:

  • buraki,
  • olej.
Przygotowanie:


 Buraki ugotować w wodzie do miękkości. Obrać ze skóry.
 Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Powkładać do słoików. Na wierzch dodać małą łyżeczkę oleju. Dobrze zakręcone słoiki włożyć do garnka z wodą (tak by woda zakrywała 3/4 słoika). Zagotować i pasteryzować 40min.  Po pasteryzacji wyjąć i postawić słoki do góry dnem.

Dno garnka wyłożyć ściereczką.






Buraczki przygotowała i przepisem się podzieliła moja mama :)


Smacznego!!!

Komentarze

  1. Czy zamiast oleju moze byc oliwa?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wydaje mi się, że lepiej dodać olej. Z oliwą nigdy nie robiłam i nie mam pewności jaki byłby efekt końcowy :)

      Usuń
  2. Czy takie buraki się nie zepsują?

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :