Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem.


Składniki: (na 1 porcję)

  • 75g  (szklanka) makaronu pełnoziarnistego,
  • kawałek cebuli ok.13g,
  • 2 ząbki czosnku,
  • oliwa z oliewek,
  •  25g szpinaku (można dać trochę więcej, a nawet polecam większą ilość :)) - ja użyłam świeży,
  • 2 czubate łyżeczki serka śmietankowego ( ja użyłam Philadelphia light),
  • sól, pieprz.
Przygotowanie:




 Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropel oliwy z oliwek.

Cebulę pokroić w małą kostkę, czosnek wycisnąć i razem podsmażyć w małej ilości oliwy z oliwek. Dodać umyty, osuszony i lekko posiekany szpinak. Podlać odbobiną wody. gdy szpinak będzie już miękki dodać makaron i dwie łyżeczki serka. Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać i gotowe.

 Delikatnie podlewać wodą gdyby zachodziła taka potrzeba.


Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Ze szpinakiem , miam miam ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam do konkursu :)) ! http://koperekwkuchni.blogspot.com/2013/11/konkurs-na-1-urodziny-bloga_25.html

    OdpowiedzUsuń
  3. Rewelacja nie lubilam szpinaku ale w takiej formie jest pyszny :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :