Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem.



Składniki:

  • 60dag mięsa mielonego,
  • 5 jaj,
  • bułka tarta,
  • cebula,
  • sól, pieprz, majeranek,
  • trzy ząbki czosnku,
  • duża garść zielonej pietruszki (może być mrożona).
Przygotowanie:

4 jajka ugotować na twardo.
Jajko, garść bułki tartej, cebulę pokrojoną w kostkę, wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz, majeranek i posiekaną pietrzuszkę wymieszać z mięsem mielonym. Mięso uformować w łódkę i ułożyć na środku, wzdłuż pokrojone na pół jajka. Uformować na kształt rolady, tak by jajka były dobrze przykryte i zawinąć w papier do pieczenia.  Piec w rozgrzanym piekarniku 180stopni przez ok.1h.
Peczeń można podawać z sosem do obiadu jak również nadaje na kanapki.








 Smacznego!!!



Komentarze

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :