Tortilla pełnoziarnista.



Składniki : ( 2 sztuki )


  • 2 pełnoziarniste tortille,
  • serek śmietankowy - tyle by posmarować placek tortilli (ja użyłam philadelphia light),
  • 1/2 pomidora,
  • 6 rzodkiewek,
  • kawałek świeżego pomidora,
  • 4 liście sałaty,
  • 70g wędliny drobiowej lub ugotowanej piersi z kurczaka ( ja miałam ugotowaną galantynę, którą użyłam),
  • odrobina soli, pieprz,
  • dwie gałązki bazylii - niekonieczne.
Przygotowanie:

Placek tortilli posmarować serkiem śmietankowym, następnie rozłożyć na nim liście sałaty. Warzywa i mięso pokroić w kostkę, lekko posolić (nie trzeba, jeżeli ktoś nie używa soli), popieprzyć  i wymieszać. Warzywa z mięsem wyłożyć na środek placka tortilli ( ale nie od samego dołu, gdyż od dołu się zaczyna zawijać). Zawinąć: dół tortilli zawinąć do góry, do połowy, następnie zawinąć do środka boki. Można owinąć serwetką by się lepiej trzymała. Nie nakładać zbyt dużo warzyw gdyż będzie się rozpadać. Na wierzch włożyć gałązkę bazylii.





Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. Polecam...ten przepis...na diete z niskim indeksem glikemicznym....
    Brdzo pyszne i dietetyczne....

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :