Schab w galarecie.



Składniki:

  • 1kg schabu bez kości,
  • 3 marchwie,
  • 1 pietruszka,
  • kawałek selera,
  • por,
  • sól, pieprz, magii.,
  • żelatyna.
Przygotowanie:

Ugotować ok 2,5l rosołu razem ze schabem. Od zagotowania, gotować na bardzo wolnym ogniu ok.1h20min. Mięso wyjąć i pokroić na plastry. Rosół przelać przez sito i dodać żelatynę ( ja dodaję żelatynę na ciut mniej wywaru niż podają na opakowaniu). Schab rozłożyć na głębszych półmiskach, dodać po kawałku jajka, marchwi i pietruszki. Można dodać własną dekorację. Zalać wywarem, odstawić do sotygnięcia. Po ostygnięciu włożyć do lodówki do stężenia.








Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :