Biedronki na krakersach z pastą z wędzonego łososia

Tak się napatrzyłam na piękne biedronki, których tak dużo na internecie, że sama musiałam takie zrobić :) 




Składniki:

Pasta z łososia wędzonego:

  • 300g serka na kanapki naturalnego,
  • 200g łososia wędzonego,
  • 2 łyżeczki chrzanu, 
  • garść pokrojonego szczypiorku,
  • sól, pieprz, łyżeczka tymianku.
Ponadto:
  • 20 krakersów bez soli,
  • 10 pomidorków koktajlowych,
  • natka pietruszki,
  • czarne oliwki.
Przygotowanie:

Pasta z łososia: Na gładką masę zmiksować łososia z serkiem kanapkowym, chrzanem, solą ( ostrożnie z solą - łatwo przesolić ), pieprzem i tymiankiem. Dodać pokrojony szczypiorek i wymieszać. 
Gotową pastę nałożyć na każdego krakersa. Na pastę położyć po listku natki pietruszki. Pomidory przekroić na cztery części i po dwie połówki kłaść na jednego krakersa. Czarne oliwki pokroić na cztery części i po kawałku kłaść obok pomidora, tak by kształtem przypominały biedronki. Jedną oliwkę drobno pokroić i przy pomocy wykałaczki nanosić na pomidora - będą przypominać kropki. Oczy zrobić z pasty z łososia.







Smacznego!!!

Komentarze

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :