Sałatka z kapusty pekińskiej z wędzonym kurczakiem i orzechami włoskimi.



Składniki:
  • mniejsza kapusta pekińska,
  • mała czerwona cebula,
  • puszka ananasów (po odlaniu soku ok.259 g),
  • wędzone udko kurczaka ( z kością ok. 400g),
  • czerwona świeża papryka,
  • 1/2 świeżego ogórka,
  • puszka kukurydzy,
  • majonez (ilość majonezu w zależności ile kto lubi),
  • 2-3 garście orzechów włoskich,
  • sól, pieprz.
Przygotowanie:

Kurczaka oddzielić od kości i pokroić. Z orzechów włoskich ściągnąć cienką skórkę, która je pokrywa (niekoniecznie, ale wtedy będzie wyczuwalna gorycz) i przełamać na pół. Paprykę, ananasa, ogórka, kapustę pekińską i cebulę pokroić. Kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać razem z majonezem, solą i pieprzem.

Smacznego!!!

Komentarze

  1. pyszności Moniczko, sałatkę zapisuję do zrobienia koniecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Już dopisałam :) 2-3 garście wystarczą.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :