Czekoladowe miseczki z bitą śmietaną.






Składniki:
  • 1-2 gorzkie czekolady ( w zależności ile miseczek się robi),
  • bita śmietana (można samemu ubić śnieżkę, śmietankę 30% lub użyć gotowej),
  • truskawki,
  • wafelki.
Przygotowanie:

Czekoladę rozpuścić. Najlepiej rozpuścić najpierw jedną, a w razie potrzeby dopiero drugą. 



Przygotować silikonowe foremki do muffinek.










Pędzelkiem wysmarować czekoladą foremkę. Włożyć do lodówki do zastygnięcia czekolady. Gdy czekolada zastygnie nanieść drugą warstwę (już grubszą) czekolady. Ponownie włożyć do lodówki. Dwie warstwy powinny wystarczyć by wyciągnąć gotową miseczkę (kubeczek) na deser. Przy wyciąganiu delikatnie najpierw odchylić boki, następnie wypychać od spodu. Gdyby warstwy były zbyt cienkie nanieść kolejną.
Do środka szprycą nałożyć bitą śmietanę. Udekorować wafelkami i truskawkami - oczywiście mogą to być zupełnie inne składniki.
łanie wyglądają podane na złożonej serwetce w kwiat lotosu. Sposób składania serwetki znajduje się tu kliknij.


Smacznego!!!



1 komentarz:

  1. Uroczy deserek ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :