Domowe praliny z truskawkami.



Składniki:
  • gorzka czekolada,
  • truskawki w syropie (mogą być z kompotu).
Przygotowanie:


 Przygotować silikonową formę z dowolnymi kształtami wgłębień.
 Czekoladę rozpuścić i  pędzelkiem nanieść na dno i boki wgłębień. Na dno dać grubszą warstwę czekolady. Włożyć do lodówki. Gdy czekolada zastygnie boki jeszcze raz wysmarować czekoladą i ponownie włożyć do lodówki. 

Warstwa czekolady nie może być zbyt cienka, ponieważ sok z truskawek będzie wypływał.


 Truskawki pociąć na mniejsze kawałki i włożyć do foremki, do każdego wgłębienia - tak by jeszcze pozostało miejsce na warstwę czekolady.

Nałożyć ostatnio warstwę czekolady i włożyć do lodówki. Gdy czekolada będzie już twarda, powoli wyciągać pralinki.

Nie trzymać zbyt długo w lodówce, ponieważ czekolada zacznie robić się biała.


Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :