Zrazy z brokułem.



Składniki:
  • 500g polędwiczek wieprzowych,
  • cebula (jedna do środka zrazów i jedna do sosu),
  • ogórek kiszony (dwa, trzy),
  • kawałek sera żółtego,
  • sól, pieprz,
  • serek topiony,
  • 2 ząbki czosnku,
  • brokuł - kilka różyczek.
Przygotowanie:
 
 Mięso pokroić na plastry i rozbić. Posolić i popieprzyć. Na każdy plaster mięsa położyć po kawałku cebuli, sera, brokuła i ogórka.


 Dobrze zawinąć i obtoczyć w mące. Mocno podsmażyć. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę i jeszcze chwilę podsmażyć (tak by cebula nabrała kolor) i zalać wodą. Dusić przez min. 20 min. - do miękkości mięsa ( tu należy samemu ocenić czy już jest gotowe). Na koniec dodać serek topiony, wyciśnięte dwa ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.

 


Przepis nadesłany przez moją mamę, za który bardzo dziękuję :)
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :