Omlet ze szpinakiem i serem Camembert.









Składniki: ( na jedną większą porcję lub dwie małe, na patelnię o średnicy 18-20cm)

  • 2 jaja,
  • 50g świeżego szpinaku,
  • 50g sera camembert,
  • 1/4 średniej cebuli,
  • olej lub oliwa,
  • sól, pieprz,
  • 2 pomidorki koktajlowe lub kawałek normalnej wielkości pomidora.
Przygotowanie:

Szpinak dwa razy przelać wrzącą wodą. 

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Do miękkiej cebuli dodać szpinak i razem chwilkę podsmażyć. 









Zmniejszyć temperaturę pod patelnią i wlać zmiksowane z solą i pieprzem jajka. Na wierzch położyć pokrojony w plastry camembert i pokrojone pomidorki. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem do momentu aż jajko się zetnie.




Smacznego!!!

Komentarze

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :