Sałatka w muszlach makaronowych

Nadziewane muszle sałatką, to niezwykle dobry pomysł na przekąskę na różne okazje. Moja sałatka, którą nafaszerowałam makaron, to tylko pomysł, którego nie trzeba trzymać się ściśle. Ty możesz wykorzystać i włożyć swoją ulubioną sałatkę. Również dekoracja może być zupełnie inna. 




Składniki:
  • 250g makaronu w kształcie dużych muszli.
Sałatka:
  • 230g szynko gotowanej,
  • puszka kukurydzy,
  • 5 mniejszych ogórków konserwowych,
  • 145g odsączonych pomidorów suszonych,
  • 3-4 łyżki majonezu,
  • sól, pieprz.
Dekoracja:
  • kilka małych pomidorków,
  • kilka czarnych oliwek,
  • majonez,
  • kilka gałązek świeżej pietruszki.
Przygotowanie:

Makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie, z odrobiną oleju. Po ugotowaniu przelać zimną wodą, odsączyć.

Sałatka: Kukurydzę odsączyć, resztę składników pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać z majonezem, solą i pieprzem. Muszle makaronowe napełnić sałatką.
Z pomidorków i czarnych oliwek zrobić biedronki. Oczy biedronek zrobione są z majonezu, a kropki z czarnych oliwek. Biedronki umieścić na makaronowych muszlach.







Smacznego!!!

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :