Szparagi w cieście francuskim






Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego,
  • 28 szparagów ( u mnie to były dwa pęczki),
  • 2-3 garście startego sera żółtego,
  • sol, pieprz,
  • 1 jajko.
Przygotowanie:

Ciasto francuskie przeciąć wzdłuż, a następnie pokroić w paski.










Ser żółty rozsypać po cieśćie.
Szparagi umyć i odłamać twarde końce. Posolić i popieprzyć, a następnie zawijać w paski ciasta francuskiego. Zawinięte szparagi układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w rozgrzanym piekarniku w 200 stopniach C ok.12-15 minut (tak aby ciasto się ładnie zarumieniło). 





Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. ale cudownie wyglądają te szparagi :))))

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepięknie wygląda. Z chęcią bym spróbowała.
    Pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :