Ziemniaczana sałatka czosnkowo koperkowa.




Składniki:

  • 5 średnich ziemniaków: pokrojonych w grubą kostkę, ugotowanych w osolonej wodzie, odcedzonych i ostudzonych,
  • 156g pieczarek marynowanych: każda pieczarka pokrojona na cztery części,
  • puszka groszku konserwowego ( 280g po odsączeniu): odsączonego,
  • puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu): odsączonej,
  • 5-6 ogórków kiszonych: pokrojone w średnią kostkę,
  • 1/2 cebuli: pokrojona w kostkę,
  • 1-2 garście świeżego koperku: drobno posiekać,
  • 2-3 ząbki czosnku: wyciśnięte przez praskę,
  • sól, pieprz,
  • majonez.
Przygotowanie:

Przygotowane składniki razem wymieszać. Sól i pieprz dodać do smaku. Ilość majonezu w zależności ile kto lubi.



Smacznego!!!

Komentarze

  1. Zrobiłam, z tym że bez kukurydzy, której nie lubię i mimo tego wyszła bardzo smaczna. Polecam! :-) Pozdrawiam Agata

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :