Burrito z mięsem mielonym



Składniki:

  • 250g pieczarek,
  • 1 czerwona cebula,
  • 500g mięsa mielonego,
  • puszka czerwonej fasoli ( po odsączeniu 240g),
  • puszka pomidorów - 400g,
  • 100g sera żółtego,
  • sól, pieprz, czerwona papryka słodka ( jeżeli lubisz ostrzejsze potrawy dodaj ostrą paprykę czerwoną),
  • olej,
  • 6 placków tortilli.
Przygotowanie:
 
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Gdy obydwa składniki są już dobrze podsmażone dodać mięso mielone i przyprawy. Pod koniec smażenia dodać pomidory z puszki i czerwoną fasolę. Chwilkę razem poddusić i zdjąć z ognia.







 Gdy farsz lekko przestygnie dodać większą część startego sera żółtego i wymieszać.











 Gotowy farsz nakładać na placki tortilli, zawinąć i włożyć do naczynia żaroodpornego. 


























 Posypać resztą startego sera żółtego, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez ok.10-15min.





Smacznego!!!

Komentarze

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :