Sałatka z kapusty pekińskiej z koperkiem






Składniki:

  • 1 kapusta pekińska,
  • 1 por,
  • 1 średniej wielkości marchew,
  • 1 świeża czerwona papryka, 1 puszka kukurydzy,
  • 1 puszka groszku,
  • 155g papryki konserwowej,
  • kilka ogórków kiszonych (8-10sztuk),
  • majonez,
  • 1-2 porządne garście świeżego koperku,
  • sól, pieprz.
Przygotowanie:
  1. Groszek i kukurydzę odsączyć.
  2. Marchew zetrzeć na tarce, na grubych oczkach,
  3. Por, kapustę pekińską, paprykę świeżą i konserwową i ogórki kiszone pokroić w kostkę.
  4. Koperek posiekać.
  5. Powyższe składniki włożyć do jednej miski, dodać majonez, sól, pieprz i wymieszać.



Smacznego!!!

Komentarze

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :