Blok czekoladowy




Składniki:
  • 200g mleka w proszku, pełnego,
  • 125g masła,
  • 2 łyżki kakao ( 20g),
  • 120g cukru ( 1/2 szklanki),
  • 60ml wody,
  • ok.15 herbatników,
  • mała miseczka mini marshmallows ( 2-3 garście) - małe pianki.
Przygotowanie:

Masło rozpuścić w garnuszku, dodać do niego cukier, wodę i kakao. Mieszać aż do rozpuszczenia wszystkich składników, ale nie zagotowywać. Pozostawić do przestygnięcia ( może być lekko ciepła). Herbatniki połamać na mniejsze kawałki i wsypać do miski razem z mlekiem w proszku i małymi piankami. Wylać na składniki masę kakaowo maślaną i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy silikonowej i rozprowadzić równomiernie. Rozprowadzając lekko naciskaj by masa się lepiej połączyła. Pozostawić do schłodzenia. Po schłodzeniu blok czekoladowy gotowy jest do zjedzenia.




Smacznego!!!


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :