Blok czekoladowy




Składniki:
  • 200g mleka w proszku, pełnego,
  • 125g masła,
  • 2 łyżki kakao ( 20g),
  • 120g cukru ( 1/2 szklanki),
  • 60ml wody,
  • ok.15 herbatników,
  • mała miseczka mini marshmallows ( 2-3 garście) - małe pianki.
Przygotowanie:

Masło rozpuścić w garnuszku, dodać do niego cukier, wodę i kakao. Mieszać aż do rozpuszczenia wszystkich składników, ale nie zagotowywać. Pozostawić do przestygnięcia ( może być lekko ciepła). Herbatniki połamać na mniejsze kawałki i wsypać do miski razem z mlekiem w proszku i małymi piankami. Wylać na składniki masę kakaowo maślaną i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy silikonowej i rozprowadzić równomiernie. Rozprowadzając lekko naciskaj by masa się lepiej połączyła. Pozostawić do schłodzenia. Po schłodzeniu blok czekoladowy gotowy jest do zjedzenia.




Smacznego!!!


Komentarze

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :