Buraczki na ciepło




Składniki:
  • 8 buraków, ugotowanych i obranych,
  • 2 średnie cebule,
  • 1-2 łyżki masła,
  • ok.1/2 szklanki mleka,
  • sok z połowy cytryny,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • sól, pieprz,
  • 1 łyżeczka mąki pszennej.
Przygotowanie:

Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.












Buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać je do cebuli gdy ta będzie już miękka. Dodać resztę składników, oprócz mąki, cały czas mieszać. Po chwili oprószyć mąką, nadal energicznie mieszając. Gdy już nie widać żadnych grudek, zdjąć z palnika.


 Smacznego!!!


Komentarze

  1. Znany przepis, sama go stosuję często i polecam innym.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :