Kotlety mielone





Składniki:
  • 850g mięsa mielonego,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 2 łyżki majeranku,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki bułki tartej + dodatkowo do obtoczenia kotletów,
  • ok.3/4 szklanki mleka - moja szklanka ma 250ml ( jeżeli wolisz bardziej zbite kotlety, dodaj mniej mleka),
  • 1 cebula,
  • 3 ząbki czosnki,
  • sól, pieprz,
  • olej,
  • 1 łyżka masła.
Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce masła. Lekko przestudzić.
Do mięsa dodać musztardę, majeranek, jajka, 3 łyżki bułki tartej, mleko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól, pieprz, podsmażoną cebulę i dokładnie wymieszać. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Rozgrzać tłuszcz i smażyć na niewielkim ogniu z obu stron do zarumienienia  - smażyć po przykryciem. 



Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :