Krokiety z chleba tostowego (przepis drugi)




Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego,
  • 4 plasterki sera żółtego,
  • 4 plasterki wędliny,
  • 2 kawałki czerwonej papryki konserwowej - pokroić w paseczki,
  • 1-2 ogórki kiszone - pokroić w paseczki,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta,
  • olej.
Przygotowanie:

Odciąć skórkę od chleba i każdą kromkę cienko rozwałkować. Na każdą kromkę położyć plasterek sera, plasterek wędliny, kawałek ogórka i papryki. Chleb z położonymi na nim składnikami zawinąć i zamoczyć w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Końce krokietów opanierować podwójnie. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia.








Smacznego!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :