Pierś kurczaka w sosie śmietanowo-chrzanowym.



Składniki:

  • 2 piersi kurczaka lub jedna podwójna,
  • mąka,
  • sól, pieprz,
  • 2 czubate łyżeczki chrzanu,
  • 2 łyżki śmietany 18%,
  • olej,
  • 0,8l bulionu.
Przygotowanie:

Piersi podzieliś na 6 części, posolić i popieprzyć, a następnie obtoczyć w mące. Rozgrzać na patelni olej i podsmażyć mięso, do zarumienienia. Przełożyć do głębszej patelni lub garnka, zalać bulionem. Dusić przez kikanaście minut pod przykryciem. Dodać dwie łyżeczki chrzanu i dalej dusić. Śmietanę rozrobić z mąką i odrobiną bulionu. Powoli dolać do mięsa, cały czas mieszając. Po zagotowaniu zdjąć z ognia. 



Smacznego!!!

Komentarze

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :