Sernik na zimno cytrynowo brzoskwioniowy



Składniki:

  • 2 galaretki o smaku cytrynowym,
  • 500g twarogu tłustego,
  • 250g sera mascarpone,
  • 2 czubate łyżki cukru pudru ( można dać więcej, według własnego smaku),
  • 1 cytryna,
  • 2 galaretki pomarańczowe ( lub o smaku brzoskwiniowym),
  • 240g brzoskwiń z syropu,
  • okrągłe biszkopty.
Przygotowanie:

2 galaretki o smaku cytrynowym rozpuścić w 250ml gorącej wody. Pozostawić do ostygnięcia.
Twaróg rozgnieść widelcem z cukrem pudrem, a następnie zmiksować. Dodać ser mascarpone i również razem zmiksować. Gdy galaretki cytrynowe całkowicie ostygną zmiksować razem z  poprzednimi składnikami. Po zmiksowaniu spróbować czy nie należy dodać więcej cukru pudru - dodać według własnego smaku.
Spód tortownicy o śr. 26cm wyłożyć biszkoptami i  wyłożyć, rozsmarowując równomiernie masę. Włożyć do lodówki.
Dwie galaretki pomarańczowe rozpuścić w 500ml gorącej wody. Pozostawić do ostygnięcia. Brzoskwinie zblenderować i nadal blenderując powoli dodawać schłodzone pomarańczowe galaretki. Masę wylać na stężałą masę serową. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.




Smacznego!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :