Pieczone capresse na grzankach czosnkowych



Składniki:

  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka masła,
  • 3 gałązki świeżej bazylii,
  • 5 listków świeżej bazylii,
  • 1 pomidor,
  • 1 mozzarella (125g),
  • 3 kromki chleba,
  • sól, pieprz. 

Przygotowanie:

Łyżkę masła wymieszać z wyciśniętymi ząbkami czosnku i posiekanymi listkami świeżej bazylii ( 5 listków). Posmarować takim masłem kromki chleba. Pomidor i mozzarellę pokroić w plastry i poukładać na przemian na kromkach chleba. Posolić i popieprzyć. Tak przygotowany chleb położyć na blaszce do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 190stopni C - piec 10minut. Po wyjęciu z piekarnika położyć na każdy kawałek po gałązce świeżej bazylii.


 Smacznego!!!


Komentarze

  1. SUPER POMYSŁ! KONIECZNIE MUSZĘ WYPRÓBOWAĆ;) A ZAPRASZAM NA ''TOSTY Z CUKINIĄ''POZDRAWIAM
    http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/07/tosty-z-cukinia-na-grilla.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają niezwykle apetycznie,chętnie wypróbuję,Dzięki :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :