Schab w sosie musztardowo koperkowym



Składniki:

  • 8 plastrów schabu,
  • 0,8l wody,
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej,
  • mąka pszenna,
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku,
  • sól, pieprz,
  • olej.
Przygotowanie:

Plastrów schabu nie rozbijać, posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz i mięso z obydwu stron podsmażyć do zarumienienia. Następnie mięso przełożyć do głębszej patelni i zalać wodą. Przykryć pokrywką i dusić ok.,30min. na niewielkim ogniu. Po tym czasie dodać musztardę, zamieszać i spróbować sos. W razie potrzeby dosolić i dopieprzyć. Przykryć i dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. Od czasu do czasu zamieszać od spodu drewnianą łopatką. Gdy mięso jest już miękkie dodać koperek, zamieszać i ściągnąć z ognia.


Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Takiego schabu nie jadłam jeszcze ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. A na talerzu obok to jakaś sałatka z makaronem, porem i marchewką?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Surówka z pora i marchwi http://wkuchniumoniki.blogspot.co.uk/2015/01/surowka-z-pora-i-marchwi.html :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :