Kakaowe babeczki z budyniem.




Składniki: ( 24sztuki - takich jak na zdjęciu. 15sztuk - takich jak na filmiku)

Ciasto:

  • 300g mąki pszennej tortowej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 180ml oleju lub 250 g rozpuszczonego i ostudzonego masła,
  • 250g cukru,
  • 4 jajka,
  • 4 łyżki mleka,
  • 2 i 1/2 łyżeczki kakao.
Dodatkowo:
  • 1 budyń waniliowy lub śmietankowy z cukrem.
  • 400ml mleka,
  • cukier puder.
Przygotowanie:

Budyń ugotować na 400ml mleka. Całkowicie ostudzić.

Ciasto: Składniki suche wymieszać razem. Składniki mokre roztrzepać widelcem. Składniki suche wymieszać ze składnikami mokrymi. Mieszać do momentu aż nie będzie grudek. Na dno foremki nałożyć po trochu ciasta, tak by przykryło spód. Następnie położyć po łyżeczce budyniu i przykryć drugą warstwą ciasta. Piec 20min. w 180 stopniach C. Po wyjęciu i ostygnięciu posypać cukrem pudrem.





Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :