Schabowe po królewsku


Składniki:
  • 4 plastry schabu,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta,
  • sól, pieprz,
  • 3 średnie pomidory,
  • 250g pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 145g startego sera żółtego,
  • olej.
Przygotowanie:

Schab rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić i popieprzyć. Następnie obtoczyć w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć z pokrojoną w paski cebulą - z niewielką ilością tłuszczu. Delikatnie posolić i popieprzyć. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić w plastry. Usmażone schabowe poukładać na błaszce do pieczenia. Na schabowych rozłożyć pieczarki z cebulą, plastry pomidorów oraz starty ser żółty. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180stopni C i zapiekać do momentu roztopienia się sera żółtego.




Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. Moniczka nieźle wypasione kotlety. Bardzo lubię dodatek pomidora i pieczarek....ach się rozmarzyłam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :