Kiełbasa w sosie pomidorowym



Składniki:

  • 380g kiełbasy,
  • 390g przecieru pomidorowego z bazylią ( w kartoniku) lub zwykłego przecieru pomidorowego ( również w kartoniku) plus suszona bazylia,
  •  3 cebule,
  • olej,
  •  pieprz.
Przygotowanie:

Kiełbasę pokroić na średniej wielkości kawałki, ponacinać z obu stron. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Po podsmażeniu przełożyć kiełbasę do naczynia, które później będzie można włożyć do piekarnika. Cebulę pokroić w półksiężyce i podsmażyć do miękkości na tym samym tłuszczy, na którym smażona była kiełbasa. Gdy cebula jest już miękka dodać ją do kiełbasy, ale wyciągać ją tak by nie wylać całego tłuszczu z nią. Następnie zalać przecierem pomidorowym i popieprzyć ( jeżeli został użyty przecier pomidorowy bez bazylii, to w tym momencie również ją posypać). Przykryć naczynie i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180stopni C i piek ok.30 - 40min. 






Komentarze

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :