Piersi kurczaka w bekonie z pieczarkami



Składniki:

  • 380g pieczarek,
  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka,
  • 2 cebule,
  • 3 łyżki oleju,
  • sól, pieprz,
  • 155g startego sera żółtego,
  • 9 plastrów bekonu.
Przygotowanie:

Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na 3 łyżkach oleju. Podczas smażenia popieprzyć oraz delikatnie posolić. Odstawić do ostygnięcia. Wymieszać z większą częścią startego sera żółtego.
Piersi kurczaka pokroić ( każdą na trzy części) i rozbić. Posolić i popieprzyć z obu stron. Każdy kawałek mięsa położyć na plastrze bekonu. Położyć farsz i zawinąć w roladkę. Roladki włożyć ciasno do naczynia żaroodpornego. Górę naczynia przykryć folią aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190stopni C i piec 35minut, Po tym czasie wyjąć, zdjąć folię, odlać płyn jaki się wytworzył, posypać serem żółtym i wstawić ponownie do piekarnika na ok.10-15minut - już bez przykrycia.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :