Piersi z kurczaka w sosie chrzanowym



Składniki:

  • 500g piersi kurczaka,
  • sól, pieprz,
  • mąka pszenna,
  • olej,
  • 105g serków topionych,
  • garść posiekanej natki pietruszki,
  • 2 czubate łyżeczki chrzanu.
Przygotowanie:

Piersi z kurczaka pokroić na średniej wielkości kawałki, posolić i popieprzyć z obu stron. Obtoczyć w mące i podsmażyć na rogrzanym tłuszczu. Po podsmażeniu przełożyć do drugiej patelni, podlać wodą ( ok.400 - 450ml), przykryć pokrywką i pozostawić na 10minut. Po tym czasie dodać serki topione i mieszać do całkowitego ich roztopienia. Dodać chrzan i doprawić do smaku. Jeszcze chwilę gotować, a po zdjęciu z ognia dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.




Smacznego!!!

Komentarze

  1. Na pewno by mi zasmakowały. Uwielbiam chrzanowe sosy:)
    ściskam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  2. wlasnie robię na obiadek i już wiem ze bedą bardzo smakować :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :