Rogaliki z ciasta francuskiego na słono




Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 100g szynki gotowanej ( ja miałam w plasterkach ),
  • 60g startego sera żółtego,
  • 65g czerwonej papryki konserwowej,
  • 10-15g słonecznika,
  • majeranek, bazylia,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • jajko.
Przygotowanie:

Szynkę i paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać do nich starty ser żółty, koncentrat pomidorowy i łyżeczkę bazylii - wymieszać razem wszystkie te składniki.. Ciasto francuskie pokroić w trójkąty i położyć na każdym farsz. Zawinąć w rogaliki, które należy ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki posmarować rostrzepanym jajkiem, posypać słonecznikiem i majerankiem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 190stopni C i piec ok.15-20minut.





Smacznego!!!

Komentarze

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :